Výroba vína

Pivovarníctvo a vinárstvo sú oblasti zamerané na výrobu piva a vína. Tieto remeslá majú bohatú históriu a dnes sú populárne po celom svete.

Zobraziť podrobné filtre a kategórie

Zobrazuje sa všetkych 15 výsledkov

Zobrazuje sa všetkych 15 výsledkov

Pivovarníctvo sa zaoberá výrobou piva. Pivárske procesy zahŕňajú miešanie sladových obilnín, varenie zmesi (sladu, vody a chmeľu), kvasenie a dozrievanie piva. Pivovarníci používajú rôzne druhy sladu, kvasníc, chmeľu a vody, aby dosiahli rôzne chute a štýly piva. V súčasnosti existuje veľké množstvo nezávislých pivovarov, ktoré sa špecializujú na rôzne typy piva a experimentujú s novými receptami a technikami.

Vinárstvo je zamerané na výrobu vína. Vinič je pestovaný vo viniciach a z neho sa získava hroznový mušt, ktorý je následne kvasený a dozrieva na víno. Vinárstvo sa odvíja od miesta, kde sú viničníky pestované, a rôzne klimatické podmienky a pôdy majú vplyv na charakter vína. Existuje mnoho druhov vína, ako sú červené, bielé, ružové, vyšľachtené a perlivé, a každé má svoje vlastné špecifiká.

Drvič ovocia je nástroj, ktorý sa používa na drvenie ovocia pred jeho spracovaním. Drvenie ovocia je dôležitý krok pri výrobe ovocných vín, ciderov, džemov, džúsov a iných výrobkov. Drvením sa uvoľňuje šťava z ovocia a zlepšuje sa extrakcia chutí a aróm. Drviče ovocia sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a konfiguráciách, od jednoduchých ručných zariadení po elektrické alebo plynové modely.

Sudy na víno sú nádoby, do ktorých sa víno ukladá počas procesu dozrievania. Sudy môžu byť vyrobené z rôznych druhov dreva, ako je dub, borovica alebo gaštan, a prispievajú k vývoju a obohateniu chuťových a aromatických vlastností vína. Sudy sa používajú aj na skladovanie a dopravu vína.

Pivovarníctvo a vinárstvo sú fascinujúce oblasti, ktoré kombinujú remeslo, umenie a vedomosti